Email Shqip English
 
 
Logo
 
Logo
   
  NË FOKUS
 

Njoftim

Ju njoftojmë se mbas përurimit  të ekspozitës të koleksionit “Mezuraj” të piktorit të mirënjohur Helidon Haliti si dhe të botimit të katalogut të po këtij koleksioni  në datën 16-03-2009, Mezuraj Muze do të hapet për publikun e gjerë në datën
17 Mars 2009.
Orari i vizitave
09:00 – 18:00 nga e hëna deri të shtunën.
Hapur edhe ditët e festave.
E diela pushim
Hyrja 300 Lekë
(për të huajt 3 €).


Jeni të mirëpritur për të na vizituar!


***

Mezuraj Muze
Mars 2009

***

  TË TJERA
 
 Vizitë virtuale
 Publikime
 Blini online
 Karta e muzeve sipas ICOM
 

Si erdhëm deri këtu?
Qershor 2006.


Njerëzit nuk dinin më parë për muzeun Mezuraj dhe punën e madhe që është bërë për të.
Hulumtimet e vazhdueshme rreth trajtimit të jetës shqiptare në histori dhe art ngacmuan iniciativën në masën e mundësimit për promovimin e kësaj vlere që sot e gëzojmë të gjithë së bashku.
Ky qëllim mposhti të gjitha vështirësitë dhe pengesat.
Themi se ka qënë përpjekje e mundimshme, por rrugën  tashmë e kemi të gjetur.

Ndjeshmëria, dashuria, përkushtimi prezenca e  inkurajimit të   miqve dashamirësve në veprën e ndërmarrë me qëllimin e lartë tonin, për kontribut në jetën kulturore, artistike  e në veçanti në  historinë kombëtare, kanë mbetur dhe janë pjesë e arsyes, pjesë e respektit të ndërsjelltë  dhe njëherësh apel ndërgjegjesor në ruajtjen dhe pasurimin e vlerave që mbart ky muze.
Muzeu Mezuraj është rezultat i një pune të madhe, në konceptimin historik, artistik, estetik. Ai është rrjedhojë e përpjekjeve sistematike dhe shumë serioze në gjithçka që parqet dhe merr nga shikuesit e dashamirësit e tij.

 

Tani, muzeu Mezuraj, bën pjesë në bashkësinë e muzeve të liçensuar nga MuseDoma, përkrah muzeve më të famshëm në botë. Adresa: http://musedoma.museum

 
 
Mezuraj Museum • Kavaja street • Tiranë • Albania
© MEZURAJ MUZE Website nga informacioni.com